15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

15 Temmuz 2019 09:11 Emet Belediyesi 769

Emet Kaymakamlığımız ve Emet belediyemiz organizasyonu ile hazırlanan etkinlikler çerçevesinde Emet halkı 3 yıl önce olduğu gibi yine meydanlardaydı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü  akşam anma programları Milli birlik yürüyüşü ile başladı.

Emet Kaymakamlığımız ve Emet belediyemiz organizasyonu ile hazırlanan etkinlikler çerçevesinde Emet halkımız 3 yıl önce olduğu gibi yine meydanlardaydı.

Emet 15 Temmuz demokrasi meydanı önünde başlayan yürüyüşe Emet Kaymakamımız Hasan Çiçek, Belediye başkanımız Hüseyin Doğan, İlçe jandarma komutanımız Mukadder Demir,İlçe Emniyet müdürümüz Gökhan Yıldırım,siyasi parti ilçe başkanlarımız ,daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Türk bayraklarıyla meydandan başlayan yürüyüş, Kaynarca caddesi,Tahsin İnce caddesi, Gülten dayıoğlu caddesinde  başlangıç. Yeri olan 15 Temmuz demokrasi meydanında sona erdi.

Daha sonra meydanda halka ikram edilen kavurma pilav,lokma,  ikramı ile devam eden anma programı saat 21.00’de meydana kurulan platformda  devam etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul da halka hitap ettiği konuşma  meydana kurulan dev platformadan meydanı dolduran halka canlı izlettirildi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan hiçbir darbe girşimi yapanalrın yanına kar kalmadığını beyanla;” Hamdolsun, milletin iradesine de evine de uzanan eller, bizzat millet tarafından kırıldı. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, Allah'ın izniyle bundan sonra da kar kalmayacaktır. Yeter ki siz böyle dik durun. İnşallah, 15 Temmuz'dan sonra artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir."

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, milletçe, vatana, bayrağa, ezana, demokrasiye, devlete sahip çıktıkça, hiçbir gücün elinin oralara uzanamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın konuşmasının ardından  meydandaki törenler tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunması ile başladı.Daha sonra  Belediye başkanımız Hüseyin Doğan ve Kaymakamımız  Hasan Çiçek halka hitap eden birer konuşma yaptılar.

Program  Emet ilçe müftülüğümüzce hazırlanan Kur’an Tilaveti,İlahi koroları, 15 temmuzdan kesitleri içeren sinevizyon gösterileri ile devam etti.

Program gece 00.13 te tüm camilerde okunan selalarla sona erdi.