11 Kasım Fidan Dikim Gününde Emet'e 12 Bin Fidan

12 Kasım 2022 09:00 Emet Belediyesi 321

11 Kasım Fidan Dikim Gününde Emet'e 12 Bin Fidan

11 KASIM FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNDE EMET'TE 12 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında bu yıl da 11 Kasım saat 11:11’ de de “ Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” sloganıyla 81 il ve 922 ilçe de 84 milyon için yakaşık 4 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bu etkinlik kapsamında sedir ce karaçam başta olmak üzere Emet İlçe Merkezindeki ağaçlandırma alanında ve Günlüce köyünde 12 bin kadar fidan toprakla buluşuyor.

Emet Turhan alanı mevkiinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine, Belediye Başkanımız Hüseyin DOĞAN, Ak parti Emet ilçe başkan yardımcısı Ramazan Şimşek, İl genel meclisi üyesi Halil Mallı Orman işletme müdürlüğü müdürü ,şef ve personelleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Türkiye’nin 81 ili ve 922 ilçesinde aynı anda fidan dikim etkinliği yapılırken, ilçemiz Emet’ te de fidanlar toprakla buluşturuldu. Belediye Başkanımız Hüseyin DOĞAN; “ Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde4 yıl önce başlatılan kampanya kapsamında fidan dikimine devam ediyoruz.Ağaçlandırma ve gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak bu tür projelerin sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Sevgili peygamberimiz“Yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki son fidanı mutlaka dikiniz” buyurmuşlardır..Bizler de elimizden geldiği kadar Emet için,Emetimizi yeşertmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.

Etkinlikte Emet Kızılay gönüllüler ordusu, Emet KYK yurdu sosyal faaliyetler ekipleri, İlçemizde görev yapan askerlerimiz,polislerimiz, öğrencilerimiz ve bürokratlarımız fidanları toprakla buluşturmak adına seferber oldu.

• Etiketler