Açık

İftar Topu Geleneği Devam Ettiriliyor

İftar Topu Geleneği Devam Ettiriliyor

Ramazan ayının sembollerinden iftar topu atışları ses bombası atımları ile devam ettiriliyor. Emet belediyemiz zabıta ekiplerince yaşatılan gelenek kapsamında iftar vakti ilçemiz Kocakıran mevkiinden ses bombaları atılıyor. Belediye başkanımız Mustafa Koca geçmişten gelen geleneğin yaşatılması adına iftar topu atışlarının devam ettiğini belirterek;”Eskiden ramazan topu atılıyordu. Gelişen teknoloji ile şimdi ses bombaları atılıyor. Burada amaç Ramazana has güzel adetlerimizin devamıyla gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır. Halkımızla beraber iftar topu atışları ile oruçlarımızı hep birlikte açıyoruz “dedi.