Mevzi Sağanak

ARI ÜRETİCİLERİMİZE BELEDİYEMİZDEN KOVAN DESTEĞİ

Halk eğitim müdürlüğünce açılan Arıcılık kursunu tamamlayan 43 kişiye kurumca sertifikaları dağıtılırken Emet belediyesince de birer kovan hediye edildi

ARI ÜRETİCİLERİMİZE BELEDİYEMİZDEN KOVAN DESTEĞİ

Emet  Halk eğitim müdürlüğünce açılan Arıcılık kursunu başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanan 43 kişiye kurumca sertifikaları dağıtılırken Emet belediyemizce de birer kovan hediye edildi.

Emet Yukarı Pazar mevkii köylü pazarı alanında düzenlenen sertfika ve kovan dağıtım törenine EmetKaymakammızı Mahmuthan Arslan,Belediye başkanımız Mustafa Koca,İlçe Milli eğitim müdürümüz Mustafa Cöre,Emet Halk eğitim müdürümüz Süleyman Avcı ve vatandaşlar katıldı.

Halk eğitimce açılan kurslara devam ederek başarı ile tamamlayan 43 kursiyere belgeleri verilirken Emet belediyemizcede 43 kursiyere birer adet arı kovanı hediye edildi.Daha öncede eğitimlerini tamamlayan 19 üreticye kovan dağıtılırken toplamda 62 üreticye kovan desteği verilmiş oldu.İl eKaymakamımız Mahmuthan  Arslan üreticinin daima yanında olduklarını belirterek bu tür kurslara destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Arı sezonunda üreticilere arı desteğide verileceğini belirten belediye başkanımız Mustafa Koca;”Halk eğitim kurslarımız balık dağıtmak yerine olta vermek anlayışını hayat geçirmede önemli bir eğitim hizmeti veriyor.Bugünde aldıkları eğitimle balık tutuması öğretilen kursiyerlerimize, birer olta mahiyetinde belediyemizce de kovan hediye ettik.Hayırlı olsun.” Dedi.