ÖĞRENCİLERİMİZİN COŞKUSUNA ORTAK OLDUK

ÖĞRENCİLERİMİZİN COŞKUSUNA ORTAK OLDUK Haberler

Emet Meslek yüksek okulu mezuniyet törenleri  gerçekleşirken mezun olan öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı.

Emyo’da yapılan mezuniyet törenlerine Dumlupınar Üniversitesi rektör yardımcımız Prof.Dr.Kaan Eraslan,Belediye başkanımız Mustafa Koca,Garnizon komutan vekilimiz Şefik Can,EMYO müdürümüz Hasan Bircan,İlçe Milli Eğitim müdürümüz Mustafa Cöre,Ak parti Emet ilçe yönetim kurulunun bazı üyeleri,daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yurdun dört bir yanından çocuklarının mezuniyet törenlerine katılmak için Emet2e gelen aileler,çocuklarının mutluluk ve başarıları ile gururlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törenlerde açılış konuşmasını EMYO müdürü Hasan Bircan yaptı.Bircan ülkenin dört bir yanından ilçeye gelen öğrenci velilerinin ve mezun olan gençlerin mezuniyet coşkularını birlikte yaşadıklarını ifade ederken;”Bugün mezun olacak tüm öğrencilerimize iyi bir iş,iyi bir eş ile ömür boyu mutlu bir hayat temenni ediyorum.Yolunuzda bahtınızda açık olsun “dedi.

Yurdumuzda yaşanan terör olayları nedeniyle, sazlı sözlü  eğlenceler ile mezuniyet törenleri yapmadıklarını ifade eden Dumlupınar Üniversitesi rektör yardımcısı  Prof.Dr. Karaaslan ise;” Sizlerin yaşlarında vatan evlatlarını toprağa verirken yaşananları yok sayarak eğlenceler düzenlemek bizlere yakışmazdı.  “dedi.

Karaaslan ailelere daha dün ilkokula başlayan çocuklarının bugün üniversiteden mezun olmalarının haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek;”Kimi gencimiz eğitimine devam edecek,kimileri ise, iş dünyasına,hayata atılacak.Ben tüm öğrencilerimizin gönüllerindekinin gerçekleşmesi dileklerimle sağlık ve başarılı bir ömür diliyorum “dedi.

Her yıl yurdun dört bir yanından ilçeye gelerek eğitim gören öğrencilerini kendi evlatları ve hemşehrileri olarak gördüklerini belirten belediye Başkanımız Mustafa Koca ise şunları söyledi;”Emet belediyesi ve Emet halkı bizlere emanet eidlen çocukalrımızı en iyi şartlarda okutmak için üzerlerine düşeni yapmaktadır.Bugün geldiğiniz bu okul Emet halkının ve Emet belediyesi tarafından yapılmıştır. Bu yıl belediyemizce de çocuklarımızın daha modern bir ortamda boş zamanlarını değerlendirmeleri için yapılan kafeteryamızı da protokolle rektörlüğümüze devrediyoruz..Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Koca Hisarlık sosyal tesisleri, dr fazıl bey parkı,hükümet meydanı,engelsiz yaşam parkı ve benzeri çalışmalar ile Emet halkı kadar öğrencilerinde sosyal yaşam alanlarını genişletmek için çalıştıklarını beyanla;”Eksiklerimiz yokmu elbette var.  Ancak Emet belediyesi olarak her zaman okulumuzun maddi manevi yanında ve destekçisiyiz. Göreve geldiğimizde okula ulaşan yol yoktu. Bugün ise çevre yolu tamamlandığında, yeşillikler ve yine parklar içinde okul yolu projelerimizide hayat geçireceğiz dedi.

Emet halk eğitim merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden programda okul birincisi Esma Asalı arkadaşlarına seslendi. Kar ilinden Kütahya’nın Emet ilçesine geldiğini ve öğretmenleri sayesinde bu başarıyı yakaladığını ifade eden Asalı başta ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Asalı konuşmasının ardından okul birincileri kütüğünüe ismini çaktı.

Okul 1. si Esma Asalı,2. si Esra Tepecik ve 3. sü Mahmut Tabak’a protokol üyeleri  diploma ve plaketlerini verirken,Belediye başkanı Mustafa Koca’da dereceye giren öğrencilere çini tabak takdim etti.

Bir öğrencinin  törenlerde kız arkadaşına yaptığı sürpriz evlenme teklifi ise törene katılanlarca büyük alkış aldı.

Her bölümde ilk 3’e giren öğrencilere bölüm öğretmenlerince sertifikaları verirken düzenlenen futbol turnuvasında derecey giren takımlarada kupa ve madalyaları verildi.

Törenler öğrencilerin hep birlite kep atmaları ve geleneksel mezuniyet pilavı ile sona erdi.