İLÇEMİZDE 19 MAYIS COŞKUSU

İLÇEMİZDE 19 MAYIS COŞKUSU Haberler

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramı  bayramı ilçemizde gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında 13,16,17 Mayıs tarihlerinde kapalı spor salonunda liseler arası futsal turnuvası düzenlendi.18 Mayıs Çarşamba günü  Hükümey meydanı önünden Emet termal tesislerimize kadar Simav Mehteran ekibi eşliğinde fener alayı düzenlendi.Aynı akşam Emet meslek yükske okulumuz öğrencileri tarafından  hazırlanan tiyatro ve şiir dinletisi programı gerçekleştirildi.

19 Mayıs günü kutlamalar Atatürk büstüne çelenk koyma merasimi ile başladı.Tören programı ilçe kapalı spor salonunda devam etti.

Kapalı spor salonundaki kutlamalara İlçe Kaymakamız Mahmuthan Arslan,Garnizon komutan vekilimiz Şefik Can,Belediye başkanımız Mustafa Koca, İlçe Milli Eğitim müdürümüz Mustafa Cöre,EMYO müdürümüz Hasan Bircan,Ak parti ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı,CHP Emet ilçe başkanı Deniz Altınsoy,daire müdürleri katıldı.

Halkın katılımının az olduğunun gözlemlendiği program saygı duruşu ve İstiklal marşımızla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve spor müdür vekili M.Ali Sarıkaya yaptı.

Sarıkaya büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atılmasından bu yana 97 yıl geçtiğini belirterek;”Geçmişini,tarihini bilen,geçmişine sahip çıkarak onu gelecek kuşaklara aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahiptir.Anadolu da ilk bağımsızlık ateşini bu önemli günde atan Atatürk yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştridiği kongreler ile milli müadeleyi tüm anadoluya yaymıştır. Bugüne de gençlerimize armağan ederek ,Türk gençliğine güvenini göstermiştir.Türk Milletinin geleceği,yarınlarımızın teminatı gençlerimizin nitelikli,bilgili,ve ideal sahibi gençler olarak yetişmesi hepimizin hedefidir.” dedi

Emet Borspor taekvondo takımı ve Halk eğitim merkezi karma savunma sporları takımının gösterileri büyük bir beğeniyle izlenirken, ardından program halk oyunlarımızla devam etti.

Emet belediye spor kulübü,Halk eğitim merkezi,GaziEmetAnadolu Lisesi,Emet Mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile Ashaboğlu ortaokulu karma halk oyunları gösterisi ile devam eden programda ödül törenine geçildi.

ŞİİR DALINDA DERECEYE GİREN;
BİRİNCİ ANADOLU İHL’DEN ELVAN SU
İKİNCİ GAZİEMET ANADOLU LİSESİNDEN DOĞUKAN ADA
ÜÇÜNCÜ ÇOK PROGRAMLI LİSEDEN NAZLI GİZEM KÖKTENÊ ÖDÜLLERİNİ
İLÇE KAYMAKAMIMIZ MAHMUTHAN ARSLAN TAKDİM ETTİ.

KOMPOZİSYON DALINDA DERECEYE GİREN;

BİRİNCİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN BETÜL AVCI
İKİNCİ GAZİEMET ANADOLU LİSESİNDEN ALİ OSMAN KAYA

ÜÇÜNCÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN KÜBRA ATLI’YA ÖDÜLLERİNİ GARNİZON KOMUTAN VEKİLİMİZ ŞEFİK CAN TAKDİM ETTİ.

HER LİSEDEN 2 TAKIMIN KATILDIĞI LİSELER ARASI FUTSAL TURNUVASINDA DERECEYE GİREN
TURNUVA BİRİNCİSİ GAZİEMET ANADOLU LİSESİ 1. TAKIMI
İKİNCİSİ GAZİEMET ANADOLU LİSESİ 2. TAKIMI
ÜÇÜNCÜSÜ EMET ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ TAKIMINA KUPA VE MADALYALARINI BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA KOCA TAKDİM ETTİ.

TAEKVONDO KÜTAHYA LİSELER ARASI MÜSABAKALARINDA İL BİRİNCİSİ OLAN CEMİLE KAVGACI VE İL İKİNCİSİ OLAN EMİNE ERDEM'E ÖDÜLLERİNİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA CÖRE TAKDİM ETTİ.

Program ödül töreninin ardından sona erdi.