EMET BELEDİYESİ OLARAK MARMARA FİNANS ZİRVESİNDEYDİK

EMET BELEDİYESİ OLARAK MARMARA FİNANS ZİRVESİNDEYDİK

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, "Yerel Yönetimler Finans Zirvesi" programı düzenlendi.Emet belediyesimizin de katıldığı Yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının olduğu etkinlikte, uzun vadede finansman sorunları, mevzuattaki engeller,belediye hibeleri,kentsel dönüşüm gibi konular ele alındı.

Conrad İstanbul Bosphors’da gerçekleştirilen etkinliğe, yurt içinden ve yurt dışından yerel yönetim ve ekonomi dünyasının tanınmış isimleri katılırken birkaç ege  belediyesi katılımcılarından  biriside Emet belediyemiz oldu.

Belediye başkanımız Mustafa Koca,başkan yardımcımız Şükriye Özdilekler ve Emet belediyesi muhasebe birimi müdürümüz  ve yetkilileri zirveye katılarak hazırlanan projeler de kaynak ve hibe konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Turizm bakanlığı,Kalkınma bakanlığı,Çevre ve Şehirlcilik bakanlığı, Avrupa yatırım bankası,üst düzey yetkililerinin de konuşmacı olarak katıldığı zirvede  isabetli projeler üretme,Avrupa birliği fonlarından yararlanma,hibe proje destekleri gibi önemli konular değerlendirildi.

Daha öncede belirttikleri üzere artık önceliklerinin termal kaynakların etkin kullanımı olduğunu  belirten belediye başkanımız Mustafa Koca şunları söyledi;

” Finans önemli bir konu olduğu için başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere çok sayıda belediyenin katılımı ile gerçekleşen zirveye Emet belediyesi olarak katılmanın gururunu yaşadık. Belediyeler devamlı olarak çözüm üretmek bu çözümleri üretirken de kaynak bulmak zorunda. Belediye başkanları ne kadar kaynak bulursa o kadar başarılı olur. Hükümetimizin sağladığı desteklerle ilçemizde özellikle termal alanında projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.Bu amamçlada devletimizin belediyelerimize sunduğu imkanlardan azami faydalanmak adına proje ekiplerimizi kurduk. Bu zirveyede Emet belediyesi olarak çok iyi hazırlandık.Başta termal turizm,termalin jeotermal  kullanımı,jeotermal seracılık,Orman zengini ilçemizde palet  ve mobilya üretimi, bor madenimiz ile ilgili yatırım yapılabilinecek alanlarından  oluşan 10 kadar projemizle zirveye katıldık. İşin uzmanlarının fikirlerini aldığımız gibi üst düzey bakanlık temsilcilerimizden de destek sözleri aldık. İlçemiz ve belediyemiz adına fevkalede faydalı geçen bir zirve oldu” dedi.