Sisli
Sisli

23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızın 96. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı

23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızın 96. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlandı.

22 Nisan Cuma günü çocuklarımız büyüklerden devralırken, 23 Nisan sabahı törenler Hükümet meydanı önündeki Atatürk büstüne çelenk merasimleri ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre yaptı. Bir milletin kaderinin dönüm noktası olan bu güzel ve anlamlı gün, aynı zamanda Geleceğimizin mimarı çocuklarımıza Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk tarafındanverilmiş en kıymetli hediyedir.  “ diyen Cöre Suriye’de , Filistin’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Afrika’da daha dünyanın bir çok bölgesinde oyunla tanışamayan Çocuklar ; açlıkla, savaşla, zulümle karşı karşıya olduğuna vurgu yaparak, Barış ve Huzur içinde bir Dünya kurulması temennilerini iletti.

Okulların hazırladığı şiir,folklör, müzikli gösteriler ile devam eden etkinliklerde okullar arası halat çekme,balon patlatma,uzay yürüyüşü,sandalye kapma yarışı,çuval yarışmaları düzenlendi.

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde okullarda açılan şiir,kompozisyon,resim,satranç,futbol,futsal,atletizm dallarında açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi.Törenler Ashaboğlu ortaokulu yıldızlar düzenlemeli halkoyunları ekibinin nefes kesen gösterisi ile sona erdi.