Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

OEDAŞTAN KALAN ENERJİ HATLARININ YER ALTINA ALINMASI İÇİN 6 MİLYON TL

Emet belediye başkanımız Mustafa Koca 2012 yılında merkezde yer altına alınan enerji hatlarından sonra, kenar mahalle ve kalan hatların tamamının, alt yapı çalışmaları sırasında yer altına alınacağını ve bu projenin yaklaşık 6 milyon tl ye mal olacağını açıkladı.

OEDAŞTAN KALAN ENERJİ HATLARININ YER ALTINA ALINMASI İÇİN 6 MİLYON TL Haberler

Emet belediye başkanımız Mustafa Koca yağmur kanalları, knalizasyon projelerinin tamamlanıp,içme suyu projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu beyanla, bu bahar komple alt yapı değişimine başlanacağını belirterek şunları söyledi;

“Oedaş bölge direktörümüz sayın Muzaffer Yalçın’I Eskişehirde ziyaret ederek projelerimiz hakkında görüşmelerde bulunduk. Emet belediyesi olarak alt yapı çalışmaları için projelendirme çalışmalarımızda sona yaklaşırken diğer yandan enerji hatları,telefon,internet, hatlarınında yer altına alınması, doğalgaz aboneliği bulunmayan yerlerde abonelik çalışmaları yapılması konusunda gereki kurumlarla yazışma ve irtibatlarımızı sürdürüyoruz. Oedaş direktörümüz Muzaffer Yalçın bey Emet’te alt yapı çalışmaları yapılırken enerji hatlarının tamamının yer altına alınması için gerekli proje çalışmalarının yapıldığını ifade ettiler. Yaklaşık 6 milyon tlye mal olacak proje ile yer altı çalışmalarımız başladığında enerji hatlarının kalanları da yeraltına inecek. Oedaş direktörmüz sayın Yalçın’a ilgi,alaka ve destekleri için halkımız adına teşekkür ediyorum “dedi.

Belediye Başkanımız Mustafa Koca ayrıca belediyece projelendirilen ve İller bankasından onayı alınan güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin Oedaş tarafından çağrı mektubunun çıkarılacağını belirtti. Belediyenin kuracağı güneş enerjisi için çağrı mektubu ile bağlantı noktası,hat mesafesi,hattın türü gibi incelemelerden oluşuyor. Bu aşamanda sonra ise GES projesinin Oedaşça onaylanmasının ardından yapım sürecine geçilecek.

Vatandaşlar,Emetin alt yapısını komple değiştirecek ve çağa uygun hale getirecek çalışmalar başlamadan ptt,internet hatlarınında yer altına alınması, doğalgaz aboneliği bulunmayan yerlerde ise kurumca abone hatlarının döşenerek kutularının yer üstüne çıkarılması içinde çalışmalar yapılması isteniyor.Özellikle internet hatlarının çağın şartlarına uygun hale getirilmesi, ve doğalgaz abonelikleri için sıkça alt yapının bozulmaması içinde doğalgaz hat çalışmalarının tamamının yapılması beklentiler arasında.