BELEDİYEMİZDEN ERENAŞI HİZMETİ

Emet Belediyemizce, 2016 da hayata geçirilen sosyal projeler kapsamında vatandaşlara zor günlerinde destek veriliyor.

BELEDİYEMİZDEN ERENAŞI HİZMETİ Haberler

BELEDİYEMİZDEN ERENAŞI HİZMETİ
Yeni doğan bebeğe ve evlenenlere ilk hediyesini veren Emet belediyesi vatandaşların mutlu günlerinde olduğu kadar acılı günlerinde de yanlarında oluyor. Cenazesi olan vatandaşların evlerine yörede “Eren aşı” olarak bilinen sıcak yemek götürülüyor.
Yeni yılda Erenaşı projesini hayata geçiren ve ilçede cenazesi bulunan vatandaşların evlerine “Erenaşı” dağıtımına başlanırken uygulama vatandaşlarımızca takdirle karşılandı.
Cenazesi olan vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek ve cenaze işlemlerini kolaylaştırmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten belediye başkanımız Mustafa Koca; “Emetli hemşehrilerimizin iyi günlerinin yanı sıra kötü günlerinde de her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.Daha önce mezarlık uygulaması ile görevlendirdiğimiz personelinimizde cenaze defin desteği veriyorduk.Şimdide cenaze evlerimize erenaşı oalrak bilinen sıcak yemek dağıtımı ile hem acılı ailelerimze destek veriyor hemde köklü bir geleneğimiz olan Erenaşı uygulamasının devamını sağlıyoruz “dedi.
Belediyemiz proje kapsamında Babukbey aşevi vasıtası ile sıcak yemek, ekmek vb Erenaşı dağıtımı yapıyor.