Belediyemiz Zabıta Amirliğin'den Terazi Uyarısı

Emet Belediyemizden ölçü ve tartı aletleri için muayene uyarısı geldi.
Emet Belediyemizden yapılan açıklama da,28 Şubata kadar tamamlanması gereken muayeneler için esnafları uyarıldı. Yasa gereği muayene yaptırmayanlar hakkında idari işlem yapıldığını hatırlatan Emet belediyemiz Zabıta amirliği esnafların mağdur duruma düşmemeleri için süresi içinde muayenelerini yaptırmaları gerektiği hatırlatıldı.
Açıklama şöyle;
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 2. Maddesinde yer alan ve aşağıda liste halinde yazılan, 24 Temmuz 1994 Tarih ve 22.000 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene yönetmeliğinin 9.Maddesinde “akaryakıt sayaçları, LPG sayaçları, yüksek kapasiteli elektronik ve mekanik basküller, kantarlar, meyil ağırlıklı ve elektronik teraziler, elektronik ve mekanik hassas teraziler her 2 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulur.’’ denilmektedir.
2015 yılı damgalı olup ta 2017 yılında periyodik muayeneye tabi tutulacak ölçü aletlerinden;
a) Akaryakıt ve LPG sayaçları,
b) Yüksek kapasiteli elektronik ve mekanik basküller, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne,
Diğer ölçü aletlerinden;
a)Hassas teraziler, Fiyat etiketleyici teraziler (III.cü ve IV. cü sınıf teraziler)
b)Taksimetrelere ait beyannameler Yetkili muayene servislerine;
Diğer ölçü aletlerinden ;
a) Kapasiteli 2 tandan az olan elektronik ve mekanik basküller,
b) Kantarlar,
c) Meyil ağırlıklı teraziler,
d) Elektronik ve mekanik teraziler,
e)Sıvı ölçeklerine ait beyannameler ise bağlı bulundukları Belediyelere verilmesi gerekmektedir.
Ölçü aleti sahiplerinin 28.02.2017 Tarihine kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri, aksi takdirde 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 14. Ve 15. Maddeleri gereği idari para cezası işlemine tabi tutulacaktır. ” denildi.