Açık

Emet Belediyemizden Sokak Hayvanlarına Mobil Tedavi

Emet belediyemizce ilki 2016 Haziran ayında yapılan sokak hayvanlarını aşılama,kısırlaştırma ve küpeleme çalışmalarının bir yenisi dha gerçekleştirildi.Çalışmalar kapsamında 70 adet köpek aşılama,kısırlaştırmave küpeleme işlemine tabi tutuldu.
Emet belediyesi Zabıta amirliğince özel firmanın uzman ekipleri vasıtası ile sokak hayvanlarının aşılama,kısırlaştırma ve küpeleme çalışmaları tamamlandı.Emet ilçesindeki hayvanseverler ile ortaklaşa gerçekleştirilen işlemlerin ardından köpekler hayvanseverlere teslim edildi.
Mobil kısırlaştırma ünitesinde uzman veteriner hekimler tarafından yapılan işlemlerle aşılamalar yapılarak bulaşıcı hastalıkların,kısırlaştırmalar ile kontrolsüz üremenin önüne geçildi.
Emet belediyesi zabıta amirliğimizce ilçeye getirilen mobil kısırlaştırma ünitesi ile genel anestezi altında sokak hayvanlarına kısırlaştırma ameliyatları yapıldı.Kısırlaştırma yapılan sokak hayvanlarına kuduz aşısı,parazit,vitamin ve antibiyotik tedavisi yapılırken 2-3 gün gözetim altında tutuluyor.Kısırlaştırılan köpeklere kırımızı küpe takılarak kayıt altına alındıktan sonra alındıkları yere bırakılıyorlar.
Konu ile ilgili bilgi veren Emet belediye başkanımız Mustafa Koca şunları söyledi;” Yaşamak tüm canlıların doğal hakkıdır.Hayvansever bir yerel yönetim anlayışı ile Zabıta amirliğimiz ekiplerince gerekli çalışmalar yapılarak 70 det sokak köpeğine gerekli çalışmalar yapılmıştır
.Bu çalışmalar ile hem sokak hayvanlarımızın sağlıklı yaşamlarını hemde çevreye ve insanlara zarar vermesini önlemeyi amaçlıyoruz. 5199 sayılı Hayvanları koruma kanunu kapsamında Orman ve su işleri bakanlığından ruhsatlı mobil kısırlaştırma ünitesi vasıtası ile yapılan çalışmalarımız önümüzdeki günlerdede devam edecek..Belediyemiz zabıta ekipleri ve mobil servisimizin veteriner hekim gözetiminde yakalama ekipleri başıboş hayvanları ve hayvanseverlerimize ait köpeklere işlem yapıldı. Genel anestezi ile köpekler kısırlaştırılırken, kuduz aşısı başta olmak üzere bir dizi tıbbi müdahelede bulunuldu.”dedi.
Mobil servis uzman veterinerleri de kısırlaştırılan hayvanlarda saldırganlık hissinin azaldığını belirtirken yapılan aşılamalar ile bulaşıcı hastalıkların önleneceğini ifade ettiler.
Emet ilçesinde son dönemlerde belirli bir artış gözlemlenen sokak hayvanları sebebiyle belediyece başlatılan çalışma vatandaşlarca takdir topluyor. Çalışma için Emet belediyesine teşekkür eden vatandaşlar Sokak hayvanlarının zarar görmeden, insanlarada zarar vermelerinin önlenmesi için belediyece başlatılan çalışmaların devam etmesini talep ediyorlar.