Açık

Mutluluğun Önündeki Engeller Eğitimle Kalkıyor

Emet belediye başkanımız Mustafa Koca Emet ve Hisarcık ilçesinde bulunan bedensel ve zihinsel engelli çocuklarımıza eğitim veren Yavuz özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek özel çocuklarımızla bir araya geldi.
Dünya engellliler haftasında okulda eğitim gören çocuklarımıza bir araya gelen belediye başkanımız Koca onlarla sohbet edip çeşitli hediyeler verdi.
Hisarcık ilçesinde bulunan okulda Emet ve Hisarcık ile iki ilçeye bağlı köylerden 25 bedensel, 11 bedensel ve zihinsel,50 zihinsel olmak üzere toplamda 86 çocuğumuza eğitim veriliyor. 3 fizyoterapist 3 zihinsel engelli sınıf öğretmeni, 1 okul öncesi öğretmeni,1 rehber öğretmen ile birlikte 12 kişilik kadrosu ile bölgemizde önemli bir açığı kapatan okulda özellikle bedensel engelli çocuklarda görülen gelişmeler aileleri ve okul yönetimini mutlu ediyor.
Okul fizyoterapistlerinden Şükran Yavuz okullarında verilen eğitim yanında bedensle engelli çocuklara uygulanan fizik tedavi uygulamalarında Koordinatörlük sistemi ile çocuklarımızın gelişimini yakından takip ederek, verilen eğitim içinde onları sosyal hayatta bağımsız bireyler haline getirmek ve hayata uyum süreçlerini hızlandırmanın amaçlandığını belirtti.
Çocuklarla tek tke sohbet eden ve onlara çeşitli hediyeler veren belediye başkanımız Mustafa Koca ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Bugün bölgemizde önemli bir hizmet veren özel eğitim okulumuzu ve özel çocuklarımız ile fedakar ailelerini bir ziyaret gerçekleştirdik.Çocuklarımızın mutluluğu, eğitim azmi bizleri oldukça duygulandırdı.Özel çocuklarımız bizlere yüce Allahın bir emaneti.Bizlerde Emet belediyesi olarak her fırsatta özel çocuklarımızla ve fedakar aileleri ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Destekçi olmaya çalışıyoruz.Böylesi önemli bir eğitim hizmetini bölgemize kazandırdıkları için okul yönetimine teşekkür ediyorum.” Dedi.