İŞTE EMET 4. TOKİ İLE İLGİLİ TÜM BAŞVURU ŞARTLAR

Emet belediyemizce 1 etap toki konutların devamı niteliğindeki 4. toki konutları için resmi başvurular başladı.

205 adet 2+1 daire için 4 bin TL,25 adet 3+1 konutlar için 6 bin TL başvuru ücretlerininde yatırılacağı başvurular Emet belediyesi fen işleri müdürlüğüne yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

4. Toki konutlarından ev sahibi olabilmek için aranılan şartlar şöyle,

TC Vatandaşı olmak,

Kütahya il nüfusu veya Emet ilçesinde 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olmak,

Kendisine,eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat ittifaklı,kat mülkiyetli veya müstakil bir konut (tarla,bağ,bahçe,köy evi ve işyeri hariç) olmaması,

Daha önce TOKİ den ev almamış olmak,konut kredisi almamış olmak,

25 yaş ve üzeri olması(Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır)

Aylık hane gelirinin toplamda en fazla 3.200 TL olması,

Bir hane halkının kendisi veya hane halkı üzerine bir adet başvuru yapabilme hakkı vardır.

BAŞVURU İÇİN NELER GEREKLİ?

Nüfus cüzdan fotokopisi

Nüfus müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve Emet ilçe sınırları içerisinde son bir yıldır ikamet ettiğini kanıtlayan belge

Hane halkının en fazla 3200 tl geliri olduğunu kanıtlayan gelir belgesi

Başvuru sahibinin evli ise eşi,velayeti altındaki çocuklarının çalışan varsa kendisinin eşinin ve çocuklarlının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler ile maaş bordroları

Başvuru sahibinin eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışımıyorsa Sosyal güvenlik kurumundan çalışmadığına dair belge,

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler.

Sözleşme imzalayan vatandaşta ikamet şartı aranırken, başvuru sahibinin söz konusu konutta ikamet etmedikleri tespit edilirse sözleşmesi fesh edilecek.

FİYATLAR NASIL OLACAK?

Öncelikle vatandaşlar başvuru sırasında 2+1 evler için 4 bin TL, 3+1 konutlar için 6 bin TL peşinat ödeyecek.

2+1 konutlarda 4 bin tl peşinattan sonra sözleşme imzalama aşamasında kalan bakiyenin yüzde 12,yüzde 15 veya yüzde 20’sini peşinat olarak takviye edecek. Yüzde 12 peşinat ödeyen 180 ay,yüzde 15 peşinat ödeyen 216 ay,yüzde 20 peşinat ödeyen ise 240 ay taksit ödeyecek.İlk taksit konutların teslim tarihini takip eden ilk ayda başlayacak.

Öngörülen fiyatlar ise 2+1 ler için 124 bin tl,3+1 ler içinse 175 bin TL.

Bu fiyatları baz alırsak, peşinat tamamlama yüzde 12 için 10.880,yüzde 15 için 14.600,yüzde 20 içinse 20.800’ e tekamül ediyor. Taksitlerde ise 180 ay vadede 600,216 ay vadede 500,240 ay vadede 400 olarak tahmin ediliyor.

KONUT SAYISINDAN FAZLA TALEP OLURSA NE OLACAK?

230 konut için konut sayısından daha fazla aşvuru olması halinde konut satın alma hakkı ile hangi konuta sahip olacağının belirlenmesi için Belediyece ilan edilen tarihte noter huzurunda kura çekilecek.Söz konusu kurada kişinin satın alacağı evde belirlenmiş olacak.

Kurada konut çıkmayan vatandaşa parası geri iade edilecek.