Sisli

Diyabet Konferansımıza İlgi Büyüktü

Emet belediyemiz ve Eskişehir Acıbadem hastanesi işbirliği ile düzenlenen “Diyabette güncel yaklaşımlar “konulu konferans Emet ilçesinde gerçekleştirildi. “Emet belediyesi ile SAĞLIK’lı günler” sloganıyla gerçekleştirilen organizasyon Emet belediyemiz çok amaçlı salonunda yapıldı.Halka bilgilendirme konferansı veren hastane doktorlarından Prof.Dr. Deniz Gökalp hastalıktan değil,bilgisizlikten korkulması gerektiğini belirterek vatandaşları aydınlattı. Gökalp, Diyabetin tanımı, günümüz tıp teknolojisi ile tedavi yöntemleri,diyaet rahatsızlığı bulunan vatandaşların normal hayatta yapmaları gerekenler hakkında bilgilendirme yaptı. Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları uzmanı Prof. Dr Gökalp bir şeker hastasının kesinlikle beyaz ekmek yememesi gerektiğini belirterek kepekli ekmek tüketmesi gerektiğini söyledi. Gökalp yine şeker hastalarının çayı şekersiz içmeleri gerektiğini belirterek ,az veya tek şeker gibi kavramlarını geçerli olmadığını şeker tüketmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Emet belediye çok amaçlı salonunda gerçekleşen konferansa belediye başkanımız Mustafa Koca’da katılırken, çok sayıda vatandaşımız konferansı ilgi ile takip etti. Vatandaşların sorularınında cevaplandığı konferasta Prof. Gökalp, insilün vurulmaya başlayan hastalar kadar henüz o aşamaya gelmemiş şeker hastalarınında sık sık kontrollerini yaptırarak,doktorların verdiği ilaç ve diyetleri uygulayarak sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirebileceklerini sözlerine ekledi. Konferans sonunda belediye başkanımız Mustafa Koca katılımları ile halkımızı bilgilendirmelerinden dolayı Prof. Dr. Deniz Gökalp’e çini fincan takımı takdim etti.