Emet Meslek Yüksek Okulu Kafeteryası Dualarla Açıldı

Emet Meslek yüksekokulu kafeteryası rektör Prof. Dr.Remzi Gören’inde katılımları ile bugün hizmete açıldı.

Emet Meslek Yüksek Okulu Kafeteryası Dualarla Açıldı

Emet belediyemizin “5 proje ile Meydandayız” sloganı ile duyurduğu projelerden birisi olarak yapımı tamamlanan Üniversite kafeteryası dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Dumlupınar Üniversitesi rektörümüz Prof.Dr.Remzi Gören, Rektör yardımcımız Prof.Dr. Şükrü Şentürk,Genel sekreterimiz İsmail Bayram, rektörlük yönetim kadrosu, İlçe Kaymakamımız Mahmuthan Arslan,Belediye başkanımız Mustafa Koca, Garnizon komutanımız Murat Kılıçaslan,Ak parti Emet ilçe başkanımız Av.Mehmet Yağcıklı,daire müdürleri sivil toplum örgütleri,öğrenciler katıldı.

İlçe müftümüz İsmail Temur’un yaptığı dua ile hizmete açılan kafeterya Emet belediyemizce yapılırken, belediye meclis kararı ile okul ile birlikte kullanım hakkı rektörlüğe devredilmişti. Kafeterya 385 bin tl’ye mal oldu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA KOCA;” 4 YILLIK FAKÜLTE VEYA MESLEK YÜKSEKOKULU TALEP EDİYORUZ “

Açılış sonrası okul toplantı salonunda ilçe yöneticileri ile bir araya gelen Rektör Gören, talepleri dinledi.

Emet belediye başkanıMIZ Mustafa Koca 1994-95 eğitim yılında hizmete açılan Emet meslek yüksek okulu için Emet halkı ve yerel yönetimlerin büyük emekler vererek bu günkü konumuna gelmesini sağladığını belirterek;” Yeni okul yapımı, anfi döşeme,çevre düzenlemesi, kafeterya ve benzer hizmetlerde Emet halkımızın,kamu kurumlarımızın ve belediyemizin fedakarca destekleri bulunmaktadır. Bundan sonrada bizler okulumuza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Emet olarak yeni açılan 2 bölüme verilen onay için rekötrlüğümüz senatosuna teşekkür ediyoruz. En kısa sürede öğretim görevlilerinin de görevlendirilmesi ile, bu iki bölümümüzünde hizmete geçmesini arzuluyoruz. Aynı zamanda, bizler ilçemize bir fakülte veya 4 yıllık eğitim veren meslek yüksek okulu açılmasını talep ediyoruz. “dedi.

Başkan Koca, İlçede öğrencilerin sosyal yaşam alanlarını artırma ve, cazibe merkezi haline gelme adına çalışılan KYK yurdu, gençlik merkezi, Hisarlık sosyal tesisleri,kafeterya yapımı gibi konulardada bilgi verirken;” Öğrencilerimiz için kültür gezileri düzenliyoruz. Gençlik şölenleri için sanatçı seçimlerinde bile öğrencilerimiz arasında anketler yapıp onarlın burada görmek istedikleri sanatçıları getiriyoruz. Bizlerind eöğrencilerimizden taleplerimiz ikametgahlarını ilçemize taşımaları.Zaten yerel yönetim olarak ikametgahlrını buaya almaktan belediyemizce elde edilen gelirleri yine okulumuz ve öğrencilerimi için harcıyoruz. Belediyemizce açılan proje yarışmasınada tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz. Dereceye girsin girmesin, proje yarışmasına katılan tüm öğrencilerimiz kültür gezisine götüreceğiz “dedi.

REKTÖR GÖREN;”EMET BUNU HAK EDİYOR”

Emet Meslek yüksekokulunun mevcudiyetini koruma, ve öğrenci sayısını artırmada sayılı yüksekokullarından birisi olduğu belirten rektör Gören;” Açılan isabetli bölümler öğrenci sayısının artmasında en büyük etken.Mevcudiyeti koruma adına, ilçenin sosyal gelişimini sağlamak ve öğrencinin şehre entegresini sağlayacak yatırımlar yapmak, okulun gelişimine katkı sağlayacaktır. Fakülte veya 4 yıllık yüksek okul talepleriniz ise ülkemizin yaşadığı süreç normalleştiğinde mutlaka değerlendirilecek. Tercih edilen ve Kütahya geneli bulunmayan bölümler üzerine çalışmak, bu bölümlerin açılması kadar dolması adınada önemli.Onaylanan 2 yeni bölüm ise talep gören isabetli bölümler. Yeni eğitim yılında bölümlerin hizmete geçmesini sağlayacağız.Çünkü Emet ve Emet halkı okullarına ve öğrencilerine sahip çıkarak bunu hak ediyor “dedi.

Okul müdürü Hasan Bircan, okul mevcudiyeti, ve bölümle rhakkında brifing verirken,İlçe kaymakamı Mahmuthan Arslan ve AK prti Emet ilçe başkanı Mehmet Yağcıklıda halkın rektörlükten beklenitlerini aktardılar.

Oldukça verimli geçen istişare toplantısında Kütahya’nın maden bölgesi olması sebebiyle Bor ve yer altı kaynakları,yine Kütahya’nın zengin termal kaynakları sebebiyle su ve toprak alanlarında üniversite olarak yoğun bir çalışma içine gireceklerini belirten rektör Gören, sözü elden madenlerden bor’un, ve su alanında termal kaynakların ikisininde Emet ilçsinde bulunmasının mutlaka değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

2 YENİ BÖLÜM ONAYLANDI

Sosyal hizmetler ve danışmanlık ile Acil durum vve afet yönetimi bölümleri senatoca onaylanırken, bu iki yeni bölüme öğretim elemanı görevlendirlmesi halinde önümzdkei eğitim yılında öğrenci alımına başlanacağı bildirildi. Halen Emet meslek yüksek okulunda kayıtlı 1350 öğrenci bulunurken aktif öğrenci sayısı 1150’yi geçmiş bulunuyor.