Açık

Destan Yazılan Topraklarda Çalışmalar Sürüyor

Belediyemiz fen işleri ekiplerimizce Milli mücadele büyük çatışmaların yaşandığı ve düşman kuvvetlerine 200’den fazla zayiatın verdirildiği Cevizdere mevkiinde yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Çevre düzenleme,parke çalışmaları tamamlanan alanda, belediyemizce oturma grupları ve banklarda monte edildi. Emet ECDAD derneği önderliğinde Cevizde mevkiinde yapılan mescidin çevre düzenlemesi,taş döşeme işlemleri belediyemizce gerçekleştirildi. Çevre düzenlemesi biten alan belediyemiz marangozhanesinde ustalarımızca üretilen oturma gruparı ve oturma bankları monte edildi. Her yıl 27 Nisanda Cevizderede zaferin kutlandığı alanda, ilçemizdeki öğrencilerimiz için burada bir dizi etkinlik gerçekleştirilerek, tarihimiz öğretiliyor. Belediyemizde ilçemiz adına önemli bir yere sahip Cevizdere şehitliğindeki çalışmalar yanı sıra,savaşın geçtiği alanlarda da peyzaj çalışmaları yaparak destek vermeye devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen belediye başkanımız Mustafa Koca ;”Emet ilçemizde Milli mücadelemizin sembolü Cevizdere şehitliği ve cevizdere savaşının yaşandığı topraklarda,tarihi sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Cevizdere anma programlarında,cevizdere şehitliği,müzesi ve savaşın cereyan ettiği bölgelere gelerek tarihi yerleri gezmek isteyen vatandaşlarımız için yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Bu amaçlada bu bölgede yapılan mescidimizin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına da tamamlarken belediyemizce imal edilen bank ve oturma gruplarınıda yerleştirdik. Savaşın cereyan ettiği alana gelen gerek gezi grupları,gerekse ileç halkımız için bank ve oturma gruplarımızı hizmete soktuk. Emet belediyesi olarak bu alanda yapıalAacak her tür çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz” dedi.