Açık

Cumhuriyetimizin 93.Yıl Coşkusu

29 Ekim Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunu 93. yıldönümü kutlamaları gerçekleştirildi.
Dün Atatürk üstüne çelenk koyma merasimi ile başlayan kutlamalar bugün sabah saat 09.30’da İlçe Kaymakamımız Mahmuthan Arslan’ın makamında tebrikleri ile devam etti.
Emet 15 Temmuz demokrasi meydanında saat 10.00 da başlayan törenlerde İlçe Kaymakamımız Mahmuthan Arslan ve Belediye başkanımız Mustafa Koca okulların ve halkın bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe Kaymakamımız Mahmuthan Arslan yaptı. Halkın bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Arslan Cumhuriyete giden yolda büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar gösterildiğini belirtti.
15 Temmuz sürevindede milletimizi bölmeye yönelik büyük oyunlar oynandı.Ama ateş ne kadar büyük olursa olsun Türk Milleti geçmiştede olduğu gibi yangını söndürmeyi başarmıştır. 100 yıl önce ülkemizi bölmeye çalışan dış güçler bugünde ülkemiz üzerine türlü oyunlar oynamaya devam edip Sevr dayatması içerisindedirler. Ancak millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin 100.yılına doğru gittiği bu günlerde asla vatanımızı bölmeyi başaramayacaklardır” dedi.
Okulların hazırladığı şiir ve folklör gösteirlerinin sunuldu programda Cumhuriyet bayramı nedeniyle düzenlenen şiir,kompozisyon,resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyelerince dağıtıldı.

Resim yarışmasında 1.ci Gaziemet İlkokulu Fatma Teslim,2. Cevizdere ilkokulu Ayşe Gözütek,3. Gazi Kemal ilkokulu Tuğçe Naz Varol olurken;Şiir yrışmasında Ashabooğlu Ortaokulundn Hatice Zeynep Özçelik,2. Yunus Emre Ortaokulu Ayşe Yıldız,3. Ashaboğlu Ortaokulundan Yüsra Amuca oldu. Kompozisyon yarışmasında ise 1. ÇPL’den Tuğba Durukan 2. Anadolu İHLden Hatice Şule Özçelik,3. Gazi Emet Anadolu Lisesinden Doğukan Ada elde etti. Cumhuriyet koşularında ise ilk 3’e giren öğrencilerimiz şöyle oluştu; Yıldız erkekler Eren Çelik (GazEmet Ortaokulu),İsmail Hakkı Köseer (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu),Gökhan Şimşek (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu) Genç kızlar; Nazlıcan Açık (Gazi Emet Anadolu Lisesi9,Azize Tunçel(Gazi Emet Anadolu Lisesi),Tuba Uyar (Emet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi) Genç Erkekler;”Tugay Karaköse (Emet İmam Hatip Lisesi),Mustafa Melih Gün(Emet Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi),Ramazan ALTINAY (Gazi Emet Anadolu Lisesi)