Açık

90 Bayan Vatandaşımızla Bursa Kültür Gezisi

Emet belediyesi olarak kültür gezileri etkinliklerimize bir yenisini ekleyerek,Bursa şehrimize bir ziyareti gerçekleştirildi.Daha önce Bursa,İstanbul ve Çanakkale kültür gezileri ile halkımıza hem kültür gezisi yapma hemde rehberlik hizmeti veren belediyemiz bu defa Bursa’nın tarihi mekanları ve Cumalıkızık köyüne ziyaret gerçekleştirildi. Belediyemizden yapılan ilanlarla Bursa kültür gezimize katılmak isteyen bayan vatandaşlarımız geziye büyük ilgi gösterdi. 2 Otobüs tedariki ile 90 bayan vatandaşımız Belediye başkan yardımıcımız Şükriye Özdilekler nezaretinde Bursa gezisine katılarak tarihi mekanları gezdiler. Osmanlının bir dönem başkenti ve önemli şehirleir arasında yer alan Bursa ‘da tarihi Ulucami, tophane, Osmanlının kurucusu Osman ve Orhan gazi türbelerini ziyaret eden tur ekibimiz uluçınar yanı sıra Cumalıkızık köyünüde ziyaret etti. Unesco tarafından dünya geçici miras listesinde yer alan Cumalıkızık’ta tarihi evleri gezen bayanlar, yerli halkın turizme yönelik üretimlerini de yerinde inceleme fırsatı buldu. Dolu dolu geçen gezi programı ile yoğun bir gün yaşayan bayanlarımız aynı gün ilçemize geri döndüler. Belediyemizce düzenlenen kültür gezileri ile oldukça faydalı geçtiğini belirten vatandaşlarımız ;belediyemizin sosyal ve kültürel faaliyetlerinden birisi olan kültür gezileri için belediye başkanımız Mustafa Koca’ya teşekkürlerini ilettiler.