Açık

Belediyemizden 5000 Kişilik Aşure

Emet Belediyemizce geleneksel hale getirilen  Muharrem ayı aşure etkinliği çerçevesinde 13 ayrı noktada 5000 kişilik aşure ikramı gerçekleştirdi. Bugün Cuma namazı çıkışı sonrası merkezde bulunan 13 camide kazanlar Aşure ikramı için kuruldu.Halkın yoğun ilgi gösterdiği dağıtımında belediye başkanı Mustafa Koca Çarşı camii önünde halka aşure dağıttı. Belediyenin aşure etkinliği sadece camilerde dağıtımla sınırlı kalmadı. Belediye ekiplerince başkan Mustafa Koca’nın katılımları ile engelli aileleri ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerinede aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Emet’te belediye tarafından Muharrem ayında aşure dağıtımının geleneksel bir hale geldiğini belirten belediye başkanı Mustafa Koca; “Demokrasi nöbetlerimizde toplumumuzun her kesiminden insanımızı bir araya getiren bayrak ve millet sevgimizi sembolize eden aşure ikramlarımızı yapmıştık.O dağıtımdaki amacımız farklı nimetlerin aşurede biraraya gelerek eşsiz bir lezzete dönüştüğü i gibi, halkımızın da herkesim ile birlik ve beraberlik içinde ülke sevdamızda bir araya geldiğimizi göstermekti. 15 Temmuz süreci birkez daha göstermiştir ki, Bu coğrafyada bir sürü oyunlar oynanıyor.ama bizler inanıyoruz ki başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, olmak üzere hükümetimizin ve vatandaşımızın birlik beraberliği içerisinde bu ülkede kardeşliğimiz her geçen gün daim olacak. Kutsal Muharrem ayında dağıtımını yapığımız aşurelerimiz ile toplumuzda birlik beraberlik ve paylaşma duygularımızı pekiştirmeyi hedefliyoruz. Biz de bu amaçla yapmış olduğumuz aşure dağıtımımızı tüm camilerimizde olduğu kadar,yaşlılarımızı ve engelli vatandaşlarımızı bizzat evlerinde ziyaret ederek de dağıtımları gerçekleştirdik Aşuremizin içinde ki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olması tememnisiyle, aşure günümüz hayırlı olması dileklerimi iletiyorum” dedi.