Sıcak Su Rezervlerimiz Tespit Edilecek

Sıcak Su Rezervlerimiz Tespit Edilecek Haberler

Emet belediyesi 2016 yılında turizm ve termal kaynaklarına yönelik çalışmalarına hız veriyor. Belediye tarafından yapılacak olan apartlar ve yüzme havuzları için istimlak çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Emet belediyesi termal kaynaklarını artırma adına derin sondaj çalışmalarına da bua y başlıyor.

Emet belediye başkanı Mustafa Koca ilçede uzun süredir geniş çaplı ve daha derin sondajlarla sıcak su arayışı yapılmadığını belirterek Mart Nisan ayları arasında İller bankası ekiplerince ilçede tüm termal arazide geniş çaplı kaynak etütleri yapılacağını ifade etti. İller bankası ekiplerince gerekli sıcak su kaynaklarının tespitleri ile beraber sıcak su sondajlarının başlanacağını belirten başkan Koca hayali değil, gerçekleştirilebilir projeler üretmek için bilimsel çalışmalara önem verdiklerini belirtti.

İller bankası etütleri ve daha sonra yapılacak sondaj çalışmalarının ilçe etkin kullanımı sağlamak adına hangi tür projelerden değerlendirileceğini de değerlendiren başkan Koca şunları söyledi; ”Bizler ilçemizin termal zenginlikleri değerlendirme adına günü kurtaran değil, geleceği kucaklayan projeler üzerine yoğunlaşıyoruz. Bu amaçla bu ayın ortalarında İller bankasından gelecek teknik elemanalr ile su rezervlerimizi tespit edeceğiz.Sadece termal bölgelerde değil diğer alanlarda da arazi taraması yapılacak.Öncelikle ne kadar kaynağımız olduğunu tespit edeceğiz. Bulunan kaynaklar için derin sondaj çalışmalarımız yapılarak apart turizmi, seracılık, hatta jeotermal ısıtma için neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz. 2016 yılında termal çalışmalara önem vereceğimizi daha önce ifade etmiştik. Şu anki kaynaklarımız apart projemizi ve 2 yüzme havuzumuz için oldukça yeterli.Apart ve yüzme havuzları projelerimiz hazır. Ancak bizler daha büyük düşünüyor ve daha etkin kullanım için Turizm master planımızı hayata geçiriyoruz.”dedi.

İller bankasınca arazi taraması yapılarak kaynak tespiti işlemleri için ekiplerin Mart 15 tarihinden itibaren ilçeye geleceği öğrenildi.