Sisli

Tarihimize Sahip Çıkıyoruz

Belediyemiz fen işleri ekiplerimizce Milli mücadele büyük çatışmaların yaşandığı ve düşman kuvvetlerine 200’den fazla zayiatın verdirildiği Cevizdere mevkiinde çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Tarihimize Sahip Çıkıyoruz

İlçemiz ECDAD derneği önderliğinde Cevizde mevkiinde yapılan mescidin çevre düzenlemesi,taş döşeme işlemleri belediyemizce gerçekleştiriliyor. Her yıl 27 Nisanda Cevizderede zaferin kutlandığı alanda, ilçemizdeki öğrencilerimiz için burada bir dizi etkinlik gerçekleştirilerek, tarihimiz öğretiliyor. Belediyemizde ilçemiz adına önemli bir yere sahip Cevizdere şehitliğindeki çalışmalar yanı sıra,savaşın geçtiği alanlarda da peyzaj çalışmaları yaparak destek vermeye devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen belediye başkanımız Mustafa Koca ;”İlçemiz için ayrı bir öneme sahip ve milli mücadelemeizin abidelerinden Cevizdere şehitliği ve cevizdere savaşının yaşandığı topraklarda,tarihi sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Gerek Cevizdere anma programlarında,gerekse cevizdere şehitliği,müzesi ve savaşın cereyan ettiği bölgelere gelerek tarihi yerleri gezmek isteyen vatandaşlarımız için yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Bu amaçlada bu bölgede yapılan mescidimizin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına da ekiplerimizle destek veriyoruz .Bundan sonrada destek vermeyede devam edeceği “dedi.