Sisli

Emet'te Gaziler Günü Kutlandı

Emet'te Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM tarafından “Gazilik” ünvanı verilişinin 95. yıldönümü ilçemizde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Emet 15 Temmuz demokrasi meydanında bulunan Atatürk büstüne Emet Kaymakamımız Mahmuthan Arslan, Emet Garnizon komutanımız Murat Kılıçaslan ve Emet belediye başkanımız Mustafa Koca tarafından çelenk konurken,törene katılan protokol üyeleri,gazilerimiz ile birlikte şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu yapılıp,İstiklal marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Emet Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Ahmet Köftürcü vatan,millet,din uğruna canını veren şehiterimiz kadar canını vermeyi göze alan gazilerimizinde saygı duyulmaya layık olduğunu belirterek şunları söyledi; “Eğer bugün Anadolu’ya yerleşmişsek bunu 1071’de Anadolu’nun kapılarını bizlere açan Alparslan’ın şehit ve gazilerine borçluyuz.Haçlı sürülerine karşı dimdik durup burasının Türk yurdu olduğunu ilan eden Kılıçaslan’ın şehit ve gazilerine borçluyuz.Anadoluya Balkanlara Türk mührünü vuran Osmanlı devleti diye dünya çapında bir devlet ortaya çıkaran bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.Çanakkalede milletimizin gücünü bütün dünyaya gösteren Çanakkale şehitlerimize borçluyuz.Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletini esir etmeye,vatanın işgal etmeye kalkan güçlere karşı üstün bir gayretle savaşan,kazandığı zaferleri bize Türkiye Cumhuriyetine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal savaşı şehitlerimiz ve gazilerimize şükran duygularımızı sunuyoruz “dedi. Köftürcü, 1950-53 yıllarında dünya barışına katkı için Kore’de 1974 yılında soydaşlarımızı yok oluştan kurtarmak için Kıbrıs’ta mücadele eden şehit ve gazilerimizide şükranla andıklarını belirterek;”Ülkemiz bugünde zor günler yaşamaktadır. Doğu ve güneydoğu bölgelerimizden gelen şehit ve gazilerimiz ile ülkemiz bölünmez bütünlüğü için mücadelesine devam etmektedir.Son olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü hedef alan ,halkın iradesini hiçe sayan darbecilere oyun eğilmemiş,Türk halkı canını dişine takarak bir demokrasi destanı yazmıştır. Bu olay millet olarak bir ve tek olduğumuzda neler yapaileceğimizi,neleri başarabileceğimizi dosta düşmana,bütün dünyaya göstermiştir.15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını,şehitlerini ve gaizlerinide saygıyla selamlıyoruz. “dedi. Daha sonra Emet ilçesinde bulunan 9 gazimiz hükümet konağında açılan “Emet milli mücadele müzesi” ni gezdiler. Emet kaymakamlığınca şehit yakınları,gaziler ve ailelerine Emet öğretmenevinde bir yemek verildi.

Konuşma Sonu