Kurtuluşumuzun 94. Yılında Hep Birlikteydik

Emet ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Emet Kaymakamlığımız,Emet belediye başkanlığımız işbirliği ile bir dizi etkinlik gerçekleştirilen bu anlamlı günle 94. yılımızıda geride bıraktık.
Emet belediyemizce geleneksel hale getirilen toplu sünnet ve kulak delme şöleni ile 20 çocuğumuz için çeşitli organizasyonlar yapıldı.Cuma günü belediyemiz önünden kalkan araçla sünnet çocuklarımız Bursa Hayat hastanesine götürüldü. Burada Hayat hastanesi sahibimiz Ahmet Özkul ve ekibi tarafındna karşılanan çocukalrımız ve aileleri misafir edilip, sünnet kıyafetleri alındı. Sünnet operasyonları hastanemiz uzman cerrahlarınca gerçekleştirildi.
İkindi namazı öncesi ilçemiz Çarşı camiinde milli mücadele ve günümüz demokrasi şehitlerimiz için mevlüt okunup dualar edildi. Namaz çıkışı Emet belediyemizce halka lokum ve gülsuyu ikram edildi.
Akşam saat 18.00'de çocuklarımız için hazırlanan konvoy ile şehir turu atıldı. Konvoya hükümet meydanı önünden Bursa Yıldırım belediyesi mehteran ve kılıçkalkan ekibi eşlik etti. Kaymakamımız Mahmuthan Arslan ve belediye başkanımız Mustafa Koca başta olmak üzere bazı protokol üyeleri mehteran ile birlikte etkinliklerin yapılacağı Emet termal resort oteline "Kurtuluş yürüyüşü" gerçekleştirdi.
Emet termal resort tarafından halka tesisler anfi tiyatroda yiyecek ikramı yapıldı. Etkinlikler saat 20'00 de Ak parti Kütahya Milletvekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu,Kaymakamımız Mahmuthan Arslan,Belediye başkanımız Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan,Emniyet müdürü Mesut Keyifli,Ak parti ilçe başkanı Av. Mehmet Yağcıklı, Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal, Ziraat odası başkanı Sami Yüksel'in katılımları ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın hep birlikte okunması ile başlayan programın sunuculuğunu Milli Eğitim md. öğretmenlerimizden Hasan Varol yaptı.
Protokol konuşmalarının ardından Kütahya Milletvekilimiz sayın Vural Kavuncu, diğer programlarına katılmak üzere ilçemizden ayrıldı.
Daha sonra Bursa Yıldırım belediyesi Mehteran ve kılıçkalkan ekibi, Emet halkına unutulmaz bir program sundu. Sünnet ve Kulak delme etkinliğine katılan çocuklarımıza Emet Kaymakamlığımız ve Emet belediyemice hediyeleri takdim edildi.Yaklaşık 3000 kişinin katıldığı Gece Türk Halk müziği sanatçısı Hüseyin Kağıt konseri ile sona erdi.