Zaferimizin 94. Gurur Yılındayız

ZAFERİMİZİN 94. GURUR YILINDAYIZ
30 Ağustos Büyük Taarruz ve zaferin 94. Yıldönümü Emet ilçemizde kutlandı.
30 Ağustos Çelenk törenleri KaymakamIMIZ Mahmuthan Arslan,Garnizon komutanıMIZ Resul Murat Kılıçaslan,Belediye başkanıMIZ Mustafa Koca,ve SavcıMIZ Mehmet Emin Can ve daire müdürleri, parti başkanları, stk başkanları katılımı ile başladı.
Kaymakamlık,Garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının çelenklerini Atatürk büstlerine bırakmasının ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat İnce yaptı. Komutan İnce Türk Tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 94. Yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını ifade etti.
İnce;” Her safhası tek tek düşünülerek kazanılan bu zaferin,aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında,en son başkomutanlık meydan muhaberesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır.Elde edilen bu büyük zafer,Türk’ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve hassasiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatını kaybeden sivil şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz “dedi.
Törenler sonrasında Kaymakam Mahmuthan Arslan makamında kutlamaları kabul etti.