2018 YILINA YENİ PROJELERLE GİRİYORUZ

2018’e balık pazarı projesi inşası ile başlayan belediyemiz 2018 yılı içerisinde bunun yanında tahıl pazarı, ilçe yeni terminali,kaynarca dükkanları, kapalı Pazar yeri ve apart inşaatları yapım çalışmaları bu yıl başlayacak

2018 YILINA YENİ PROJELERLE GİRİYORUZ

Emet belediyemizce halkın sosyal yaşamını kolaylaştıracak projeler için yoğun bir çalışma temposu içerisine girildi.

Belediye başkanımız Mustafa Koca geçtiğimiz yıl sosyal projelere ağırlık verirken hayata geçirilecek yeni projeler için alt yapı ve resmi prsoedür süreçlerini tamamladıklarını,2018 yılında ise adım adım projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Belediye başkanımız Mustafa Koca göreve geldikleri dönemden itibaren belediyelerinin imkanları ile Hisarlık sosyal tesisleri, üniversite kafeteryası,engelsiz yaşam parkı, hükümet meydanı, gibi halkımızın yaşamını kolaylaştıracak projelerin hayata geçirildiğini ifade ederken;” AK parti hükümetimizin destekleri ile toki konutları,yanı sıra ilçemizin makus talihini değiştirecek Emet göleti çalışmalarımız ile ilçemizin geleceğini kurtarıyoruz. İlçemize hükümetimiz destekleri ile kazandırılan KYK yurdu, toplum sağlığı merkezi,hastane alanı vb çalışmalarda da yine belediye olarak gerekeli tüm çalışmalarımızı yaptık. Kanalizasyon,su,yağmur kanalları projelerimiz kamuoyununda bildiği üzere devam ediyor.Kanalizasyon ve yağmur kanalları projelerimiz kesin kabulleri yapıldı,içme suyu proje çizimimiz devame diyor. Buda tamamlandığında üçü bir ihale yapılarak Emetimizin alt yapısını komple yeniliyoruz. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında “Her evde dağ suyu akacak” diyerek halkımıza verdiğimiz sözümüzüde yine hükümetimizin destekleri ile hayata geçirmiş olacağız”dedi.

İşte Belediye başkanımız Mustafa Koca'nın 2018 yılında hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri;

İLÇE GARAJI TAŞINIYOR

Emet şehir terminali olarak hastane ve üniversite arasında bulunan arsa düşnülmüştü.Ancak bu alanın arsa maliyetlerinin yüksekliği belediyeyi yeni yer arayışına götürdü.

Emet belediyesi, Üniversite ve hastanenin tam karşısında bulunan şehitliğin üst alanındaki yaklaşık 5000 m2 hazine arazisi üzerine yeni terminal inşa edecek. 2 katlı olacak terminalin üst tarafında peronlar ve yazıhaneler olurken,alt kısımda engelsiz yaşam parkı benzeri büyük bir park, cafe ve eğlence merkezi yerler yapılacak. Terminalin bulunduğu mevkide yapılacak olan şehir giriş kapısının üstü ise, üniversite ve hastaneye geçiş için üst geçit görevi görecek. Belediye şehir terminalini yine kendi imkanları ve işçiliği ile yapacak.

İlçe terminalin taşınmasının ardından mevcut garaj otopark yeri ve sosyal yaşam merkezi olarak değerlendirilecek.

KAPALI PAZAR YERİ İÇİN YER ARANIYOR

Emet belediyemizce şehir merkezinde uygun bir alana kapalı Pazar yeri yapımı için yer arayışı sürüyor.

İlçe pazarının merkezde esnaflarımızada uzak kalmaması adına yer arayışına giren belediye bu konuda her alternatifi değerlendiriyor. Bu amaçla eski sanayi alanında bulunan itifaiye alanıda incelendi. Mevcut itfaiyenin şehre hakim hisarlık tepesinde eski cezaevi bölgesine taşınması bir süredir düşünülüyordu.

İtfaiyenin taşınması ile belediye mevcut yerde hazinenini yeri ilede birlikte yaklaşık 3500 M2 kare yer kazanıyor. Kapalı Pazar yeri sebze meyve satış yeri olarak burada düzenleme yapılması tasarlanıyor.Kütahya cumartesi pazarında olduğu gibi bu alanın haftanın bir günü Pazar olarak ,diğer günler ise otopark olarak kullanılması değerlendiriliyor.

APARTLAR VE YÜZME HAVUZLARI

Emet belediyemizce yaklaşık 5000 m2 alanda projesi hazırlanan 30 dan fazla apart içinde çalışmalar başlıyor. 50 şer m2 lik 2 katlı apartlar yanında restoran ve yüzme havuzları ile yeni bir termal tatil tesisler kazanılması hedefleniyor.

Emet belediyesi olarak bir çok projesini kendi imkanları ile yapacakken apart projelerini yap işlet devret veya kat karşılığı yöntemi ile hayata geçirmeyi planlıyor. Belediye meclisinin alacağı karar doğrultusunda apartların bu yıl içerisinde hizmete geçirilmesi için çalışmalar hız kazanıyor…

Bu arada daha önce projesi hazır olan erkek,bayan ve çocuklar için yüzme havuzları projesininde apartlarla birlikte hayata geçirilmesi planlanıyor.

BALIK PAZARI VE TAHIL PAZARI

Emet eski sanayi yolu üzerinde inşat çalışmaları başlayan balık pazarı 2 katlı olacak. Altında balık pazarı yapılacak olan binanın üst katı ise peynir ve yoğurt pazarı yeri olarak değerlendirilecek. Balık pazarının karşısındaki boş araziyede tahıl pazarı kurma çalışmaları başlıyor.Belediyemiz bu inşaatlar kendi malzeme ve işçileriniz ile yapıyor.

KAYNARCA ÜSTÜNE 3 DÜKKAN

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen kaynarca hamamları üzerindeki süs havuzu karşısına dükkan yapımlarıda bu yıl hayata geçirilecek projeler arasında yer alıyor. L biçiminde hamam garaj üstüne 3 dükkan yapımı için proje hazırlanırken ,bunlardan 2 sinin normal işyeri, bir adetinin ise restoran biçiminde tasarlanıyor. Kaynarca camii karşısında hama üstüne konuşlandırılacak dükkanlarla hem çevre kirliğinin önüne geçilmesi, hemde yeni ticari merkezler kazanılması hedefleniyor. Bu dükkanların yapımı da yine belediyemiz işçi ve imkanları ile gerçekleştirilecek.